Bývalí členovia kapely Collegium SDS prichádzajú s projektom ŠTVORKA

21.03.2012 Poprad

Poprad 21. marca (TASR) - Známe tváre popradskej hudobnej scény obnovili projekt ŠTVORKA, ktorý vznikol približne pred dvoma rokmi. V tom čase hudobníci odohrali zopár koncertov, avšak pre zaneprázdnenosť niektorých členov kapely museli projekt zastaviť. Podľa ich slov však išlo o kreatívnu pauzu, ktorá im dodala veľa nápadov a energie. Projekt tvoria štyria exčlenovia kapely Collegium SDS, a to Zbyňo Džadoň, Slavo Mikuláško, Mário Karas a Oliver Ondráš.
Svoj repertoár postavili na známych hitoch. "Hráme prevzaté skladby, pretože naším zámerom je ľudí predovšetkým zabávať. Chceme, aby si poriadne zatancovali a aby mali chuť si tieto známe veci aj spievať. Vybrali sme tie najlepšie kúsky od Michaela Jacskona, Stinga, Erica Claptona, Pink Floydu, Tiny Turner, Olympicu, Modusu, Tublatanky a ďalších," povedal spevák a basgitarista zoskupenia Džadoň.
Popradčania vidia hlavné plusy kapely v počte hudobníkov, ktorí projekt tvoria. "Trend u podobných kapiel je, že okrem štyroch muzikantov sú v partii ešte dvaja speváci. My sme štyria a vystačíme si. Medzi nami sú traja sóloví speváci, ktorí ovládajú dokonale svoj hudobný nástroj. Takto nemusíme zvyšovať honorár pre ďalších členov a je to výhodné aj v rámci cestovania," vysvetlil Džadoň.
Štvorka podľa neho nebude len čisto východniarskym projektom. Kapela sa chce prezentovať v rámci celého Slovenska. Koncertovať by chcela aj v susedných krajinách, hlavne v Českej republike.
 

Vyberte región